Leht, mida soovite vaadata, asub veebi täisversioonis. Kas soovite vaadata täisversiooni?

Edasi

Riigikogu

Riigikogu Eesti toidu toetusrühm kohtus Bocuse d'Or Eesti presidendi Dimitri Demjanoviga, kes andis kiirülevaate järgmisel aastal toimuva ülemaailmse tippkokkade võistluse Bocuse d´Or Euroopa eelvooru korraldamisest.

Riigikogu Eesti toidu toetusrühma esimehe Maria Jufereva-Skuratovski sõnul ihkavad maikuus Tallinnas toimuva kõrgetasemeline ürituse korraldamisõigust paljud riigid ning Eesti ei saa jätta seda võimalust kasutamata.

“Nii mastaapse ürituse läbiviimine pole mõistagi odav lõbu, kuid Eesti-sugusele väikeriigile taolisi võimalusi tihti ei tule. Usun, et nii valitsuse, maaeluministeeriumi, Tallinna linnavalitsuse kui ka EAS-i poolt eraldatud raha täidab oma eesmärki ja aitab meil maailmas silma paista,” sõnas Jufereva-Skuratovski, lisades, et riigi vahendite juhtimiseks moodustatakse sihtasutus, kuhu kuulub Eesti Kulinaaria Instituut, EAS ja Saku Suurhalli operaator.

“Kokandusolümpia toob Eestisse tuhandeid väliskülalisi, kõrgetasemelisi delegatsioone ja rohkelt meediaväljaandeid, kellel on võimalik tutvuda nii Tallinna kui ka siinse toidu eripäradega ning tutvustada neid laiale maailmale. Seega võib seda pidada ka omamoodi mainekujundusprojektiks,” ütles Bocuse d’Or Eesti president Dimitri Demjanov. “See on meie toidukultuuri pidupäev, mis annab hea võimaluse viia Eesti toit uuele tasemele ja murda end välja maailma gastronoomia kaardile.”

Kohtumisel osalesid ka Margus Semeli ja Heili Klandorf-Järvsoo EAS-ist. Bocuse d’Or Europe Tallinn 2020 toimub 28.-29. maini Saku suurhallis ja selle ametlikuks nimeks saab PROFEXPO FOOD VILLAGE & ARENA. Finaal peetakse 2021. aasta jaanuaris Lyonis.

Tagasiside