Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson osaleb reedeni Eesti, Läti ja Leedu parlamentide väliskomisjonide esimeeste ühisvisiidil Chișinăusse Moldovasse.

„On loomulik, et soovime stabiilsust ja heaolu kasvu Euroopas. Seepärast on oluline, et ka Moldoval läheks pikemas vaates hästi. Detsembris toimub Idapartnerluse tippkohtumine ja võtame seda visiiti kui ühte sisendit selleks kohtumiseks,“ rääkis Mihkelson.

„Toetame Moldova püsimist Euroopa integratsiooni, õigusriigi arendamise, korruptsioonivastase võitluse ning reformide kursil. Visiidi käigus loodamegi saada Balti kolleegidega ülevaate, kuidas saaksime Moldovat sel teel aidata,“ märkis väliskomisjoni esimees. „Kindlasti kõneleme ka koostöövõimalustest, Moldova viimastest sisepoliitilistest arengutest ning energiakriisist,“ lisas ta.

Täna kohtutakse Moldova parlamendi esimehe Igor Grosu ning aseesimehe Mihail Popșoiga, samuti välis- ja Euroopa asjade komisjoni esimehe ning riikliku julgeoleku, kaitse ja avaliku korra komisjoni esimehe ja liikmetega. Kavas on ka kohtumised kolme riigi parlamendirühmade esindajatega.

Kell 11.35 annavad väliskomisjonide esimehed parlamendihoones pressikonverentsi.

Homme kohtuvad Balti riikide väliskomisjonide esimehed Moldova presidendi Maia Sandu, Euroopa ettevõtjate ühenduse ning kodanikuühenduste esindajatega.

Reedel on kavas kohtumised Moldova peaministri Natalia Gavrilița ning rahvusvaheliste finantsinstitutsioonide esindajatega.

Riigikogu pressiteenistus
Liisa Johanna Lukk